2017. március 25., szombat

32. rész - A konyha burkolása

A konyha burkolására a fürdőszoba után egy hónappal került sor, nagyjából március első hetében. Mivel a konyhában a szürke-fehér dominál, ezért egyértelmű volt, hogy fehér csempe kerül a falra.

Előzmény: A fürdőszoba burkolása

A folyamatokhoz nincs különösebben mit hozzáfűznöm, ezért beszéljenek helyettem a képek:

A szintbeállítás után gyorsan ment a sorok felragasztása

Mivel nem tudtam, hogy mivel zárjam le a burkolás végét, 
ezért azt egyelőre cikk-cakkban hagytuk meg

A fugázás elején

Itt megemlíteném, hogy a fürdőszoba fehér fugájával szemben itt sötétszürkét használtunk, mivel a fehér túlságosan egyszínűre változtatta volna a falat. Úgy véltük, hogy a fehér fuga teljesen összeolvadt volna a csempe fehérjével, így nem emelte volna ki a csempe alakját. Jól döntöttünk, mert tényleg szebb lett a szürkével:

A mű elkészült


Mivel a fényképezőgépem akkuja lemerült, ezért a telefonommal kellett lefényképeznem az elkészült konyhát, viszont az nem adja vissza a csempe szépségét. Épp ezért a későbbiekben majd készítek pár jobb képet, hogy átérezhetővé váljon a hely megváltozott jellege.

A konyhának ezzel tényleg kezd konyhajellege lenni.






5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki.

    Kiváncsi vagyok az összeképre majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Már én is várom a végét. Van mit alakítani, pl a szagelszívót, a polcokat, tartókat, sütő, főzőlap, stb.

      Törlés
  2. Kedves Máté, gratulálok a házhoz! Előzőleg ígért képeket a ház belsejéről, befejezés után. Igazán nagyon szép lett!
    Még két kérdésem volna:
    - az alap azóta sem mozdult meg?
    - a klímával való fűtés bevált-e gazdaságosság és hatékonyság tekintetében?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea!
      Köszönöm az érdeklődését! A ház belseje már otthonosabb lett, de még közel sincs kész. Sajnos nincs rá pénz, úgyhogy nagyon lassan halad a csinosítgatás. Na meg a nyáron inkább az udvaron serénykedtem, úgymint a térkövezés vagy a ház festése, viszont ezek bemutatásával is tartozom még.

      A ház alapja a gyerekszoba felől megsüllyedt, de mindössze 3 centit. A padlót belülről épp ezért 2.5 centivel kellett szintezni az erkélyajtó felé. Tavaly télen a szoba külső falán megjelent egy repedés, viszont ez nem terjedt tovább, mert nem nőtt meg a szélesége. Megvizsgáltam az alapozást odakint is, minek alapján úgy vélem, hogy a süllyedés megállt. Valószínűleg a járdalap már elérte azokat a kerítésoszlopokat, amelyeket az alapozás során vertem le a földbe a gerendák alá, megerősítendő a talaj ellenállását. A biztonság kedvéért levertem még pár oszlopot az alapon kívül is, amelyekre konzol segítségével támasztom rá a házat, de majd csak jövő nyáron. Szerintem nem lesz további süllyedés, de fő a biztonság. A ház többi része is sülyedt a külső falak mentén, de még az építkezés alatt, és egyenletesen, így semmit sem látni vagy érezni belőle. A kritikus pont a gyerekszobánál volt, mert ott emelkedik ki a feltöltés a talajszintből, és ott tömörítettük meg a murvát kevésbé. A lényeg, hogy az egy évvel ezelőtt megjelent nyomok nem szaporodtak tovább.

      Törlés
    2. A klímafűtés is remekel: a 2017-es januári mínusz 18 fokban is felfűtötte a házat, így kényelmesen dolgozhattam a házban. A fogyasztása is megfelelő volt, mert a villanyszámlánk maximum 27.000 forintot tett ki, amiben már benne van a világítás, a bojler, a sütő, a számítógép, a TV, stb...

      Törlés