2016. szeptember 6., kedd

Színválasztás

Ugyan még nem tartok a külső homlokzat színezésénél, de muszáj már most kitalálnom, hogy milyen színű legyen, hiszen a védtelen fa állaga erősen romlik a környezeti hatások miatt.

Tehát milyen színű legyen a házam?

Nekem a fekete nagyon bejön, bár ettől mindenki más ódzkodik, de úgy vélem csak azért, mert még nem láttak fekete házat (a szmogtól szennyezettek kivételével). Az alábbiakban néhány színváltozatot mutatok be, hogy szárnyakat adjak a képzelgéshez.

Rengeteg kép következik!

Fekete

A fekete előnye, hogy az UV-sugárzás nehezebben károsítja a színt és magát a fát is. Emellett úgy érzem, hogy erős, karakteres jelleget ad a háznak. A túlzott feketét pedig megtörheti az ablak és ajtó fehére, valamint a falon elhelyezett virágok, stb.



































Piros

A piros számomra eléggé vad, de belátom, hogy ez is életképes megoldás. A pirossal viszont az a baj, hogy kevés más szín passzol hozzá. Például a falra felakasztott muskátli nem mutatna rajta jól. Nekem a piros kissé élénk, és nehezebb hozzá összeválogatni a kerti bútorokat is. 

A piros-fekete-fehér kombináció képzelhető el a piros ház mellé.









Szürke

A szürke ugyanaz, mint a fekete, csak kicsit enyhébb. A kert virágai, bútorai és egyéb dísztárgyai abszolút passzolnak hozzá, bármilyen színben is gondolkodjunk. leginkább a fehér-piros-zöld kombinációt tudom elképzelni hozzá.















Kék

A kék szín is szép, viszont (a pirossal együtt) elüt a természet színeitől. Ha körbenézünk, a környezetünkben sehol nem látunk kéket, maximum egy-egy virágnál. Szép a kék, de rikító. 






Tehát, milyen színű legyen a házam?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése