2015. december 27., vasárnap

4. rész - Második árajánlat

Tegnap befutott a második árajánlat is: sokkal de sokkal kedvezőbb, mint az előző ajánlat volt. Az anyagárat még nem tudom, de az építkezés munkadíja 470.000 forintban áll majd meg - elvileg. Ez attól is függ, hogy pluszban még milyen munkálatokat kell majd elvégezni.

A lényeg, hogy az alapot magam készítem el talajcsavarok és néhány gerenda segítségével, amelyre a kivitelező majd felépíti a 8x12 méteres, féltetős faházat. Tehát a faház csak szerkezetkész lesz, a többi munkálatot magam végzem el.

Az építkezés 4-5 napig fog tartani, amely azt jelenti, hogy a nehezén február közepére már túl is leszek. Utána jönnek a sziszifuszi munkák, mint például a szennyvíztározó és a vízvezetékek kiépítése, a villanyszerelés, a hőszigetelés, festés, teraszépítés, költözés... Nagyjából így. 

A holnapi nap folyamán találkozom az építésszel és a kivitelezővel, hogy összedugva a fejünket, megvitassuk hármasban a lényeges pontokat. Édesapám is eljön, hogy megnézze mire költöm el a pénzem, valamint, hogy esetlegesen valamilyen javaslatokkal álljon elő. Izgalmas lesz, mert ezen a terven múlik majd minden. Egy rosszul megtervezett és felépített házban nem lehet jó lakni, és nem mindegy, hogy az ember mire veri el a millióit.

Tehát holnap indul a projekt.

Tovább: 5. rész

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése